dafolo-top.png
Her er du:
Lærer > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder til lærere

 

Dato:
13-06-2012
Intro:
SMTTE-modellen er udbredt i pædagogiske kredse. Redskabet skaber grundlag for systematisk planlægning og dynamisk arbejde med udgangspunkt i sammenhæng, mål, tiltag, tegn og evaluering. Men hvorfor ikke gøre plads til inklusion i dette redskab?
Intro:
Canada ligger i top ifølge PISA-undersøgelserne. Man taler om skolemiraklet i Canada. Lene Heckmann, udviklingskonsulent og forfatter hos Dafolo, har været på studietur til Canada, Alberta, for at se, om danske folkeskoler kan lære noget af den canadiske succes.
Dato:
14-05-2012
Intro:
Tosprogede børn og unge har det ikke altid lige let, hverken i skolen eller i fritiden, og det er af stor betydning, at skolens ansatte er klædt professionelt på til at tage godt imod dem. Den nye professor i dansk som andetsprog ved DPU, Aarhus Universitet, Karen Lund, tiltrådte den 16. marts 2012. Her kan du læse hendes tiltrædelsesforelæsning og blive opdateret på andetsprogsundervisningens resultater og aktuelle udfordringer.

Dato:
11-05-2012
Intro:
Med den nationale it-strategi og en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 500 millioner kroner er det regeringens mål at øge digitaliseringen af undervisningen i folkeskolen med henblik på at øge det faglige niveau og give bedre muligheder for differentieret og varieret undervisning gennem nye og mere fleksible lærings- og evalueringsformer. Men er digitalisering overhovedet svaret?
Dato:
07-05-2012
Intro:
Med den nye inklusionslov ændres specialundervisningsbegrebet, så det kun gælder elever, der modtager over 12 speciallektioner om ugen. 49.000 elever skal på den baggrund inkluderes i den almindelige undervisning efter sommerferien.  

Dato:
30-04-2012
Intro:

Inklusion står højt på dagsordenen i den pædagogiske verden. Det er de færreste nok i tvivl om. Men det er måske også de færreste, der med få ord kan beskrive, hvad inklusion er, og hvordan begrebet skal forstås og omsættes til praksis i en pædagogisk kontekst.

 

Dato:
11-04-2012
Intro:

Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik, forkortet KRAP, er et socialpædagogisk koncept. Det er funderet i den anerkendende tilgang til andre mennesker og er kendetegnet ved en systematisk inddragelse af de kognitive teorier og behandlingsformer og ved en udpræget vægtning af det positive, dét som virker. Konceptet hviler desuden på en konstruktivistisk forståelse af mennesket i dets miljø.

Intro:
I Danmark begynder børn i børnehaveklassen det år, de fylder 6 år. Sådan har det dog ikke altid været, og i andre lande begynder børn langt tidligere i skole. Men hvornår er det rette tidspunkt for læring? Det forsøger Niels Egelund at svare på i et indlæg hos DCUM.
Dato:
08-03-2012
Overskrift:
Intro:
Første skridt i lanceringen af børne- og undervisningsminister Christine Antorinis Ny nordisk skole er i dag gået i luften. Hjemmesiden www.nynordiskskole.dk præsenterer tankerne og visionerne bag det omfattende forandringsprojekt Her præsenteres også medlemmerne af den dialoggruppe, der skal være med til at udforme manifestet for Ny nordisk skole. Læs et interview med Christine Antorini her.
Dato:
24-02-2012
Intro:
Brug 5-10 minutter på at fortælle os, hvad du synes om Skoleportalen.dk - så gør vi vores bedste for at skabe den bedst mulige skoleportal til dig.

Find spørgsmålene ved at klikke på taleboblen "Hvad synes du?", som du finder til venstre på denne side.
Forrige Forrige 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste 10 Næste
rss.png