dafolo-top.png
Her er du:
SFO > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder på SFO-området

 

Intro:
Adskillelsen mellem skole og sfo skal nedbrydes – der er brug for at redefinere skolen som en helhed, og de fælles opgaver skal skrives ind i folkeskoleloven, mener Sfo Tænketank Danmark.
Dato:
15-03-2011
Overskrift:
Intro:
Det er svært at drille en kammerat, som samtidig er ens ”hemmelige ven”. Få inspiration til hvordan børnenes leg kan forbygge drillerier og samtidig skabe muligheder for nye venskaber. Fra bogen Året Rundt af Rikke K. Jakobsen og Lisbeth Lauridsen.
Intro:

Få overblik over, hvad mål- og indholdsbeskrivelser er, og hvorfor der er kommet krav om, at der arbejdes med mål- og indholdsbeskrivelser i SFO. Artiklen her præsenterer enkle eksempler på samarbejde mellem skolens undervisningsdel og SFO-del med udgangspunkt i mål og indholdsbeskrivelser. Den giver også bud på forhold som bør være særlige opmærksomhedspunkter i arbejdet med mål- og indholdsbeskrivelser.

Intro:
Under titlen "Faglighed og frihed" fremlagde Undervisningsministeren ved et pressemøde 8.12.2010 regeringens længe ventede folkeskoleudspil.
Intro:
I denne artikel uddyber Poul Rask Nielsen, hvordan de fysiske omgivelser skal fungere som "pædagogikkens tjenere". Han fokuserer særligt på de fysiske rum i indskoling og SFO.
Intro:
Verdens største kostundersøgelse, Diogenes, præsenterer nu resultater, der kan hjælpe i kampen mod overvægt hos børn. Lederen af Diogenes, Arne Astrup, kalder det et stort gennembrud.
Dato:
23-11-2010
Intro:
Når børn leger, aktiveres både deres krop, sprog og fantasi. I denne artikel beskriver Lotte Salling, hvordan den kropslige udfoldelse netop kan hjælpe sproget på vej.
Intro:
Hvordan kan SFO'en styrke børns trivsel og fysiske aktivitetsadfærd? Dette spørgsmål forsøger denne artikel af Steen Nielsen og Bent Vigsø at svare på.
Dato:
31-10-2010
Intro:
Skoleportalen.dk nu er åben, og her på SFO-profilen finder du information, inspiration og instruktion, som du kan bruge direkte i din pædagogiske praksis.
Forrige Forrige 10 11 12 13 14 15 16
rss-sfo.gif