dafolo-top.png
Her er du:
SFO > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder på SFO-området

 

Intro:

Udvikling, læring og inklusion er nøgleord på to nye konferencer og et to-dages-kursus målrettet den pædagogiske praksis i SFO’en.


 

Dato:
07-02-2012
Intro:
”Børn udvikler sig kun motorisk og mentalt ved hele tiden at bryde grænser og tage chancer”. Sådan udtrykkes det i rapporten Bakspejlet 2012, som udgives af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Forsker ved Queen Maud University College i Norge, Ellen Beate Sandseter, har forsket i børns farlige leg og de udviklingsmuligheder, der ligger heri. Men hvor meget skal man egentlig give børn lov til? Hvornår er legen vild, og hvornår bliver den decideret farlig?
Dato:
03-02-2012
Intro:
SFO'ens forskellige læringsrum lægger på forskellig vis op til leg og samvær mellem børnene. På samme måde giver læringsrummene også de voksne mulighed for at indtage forskellige roller i forhold til børnene afhængigt af formålet med en bestemt aktivitet.

Dato:
24-01-2012
Intro:
I Sverige har de i flere år haft fokus på køn og ligestilling i både dagtilbud og skole. Forfatteren til denne artikel fortæller om uddannelsen til genuspædagog og om de muligheder, disse ressourcepersoner har for at ændre den pædagogiske praksis i forhold til køn – hvis de altså får lov.
Dato:
13-01-2012
Intro:
Børn lærer ikke det, vi siger, de skal lære, men de lærer af det, vi gør, og det, de øver sig i. Dette sætter fingeren på noget, som alle, der arbejder med børns læring og udvikling, må være sig bevidst, nemlig, at børnene ser og hører på os hele tiden og bruger vores handlinger og vores måder at forholde os til andre mennesker på som grundlag for, hvordan de selv opfører sig.

Dato:
04-01-2012
Intro:
På trods af flere års intensive forebyggende og genoprettende indsatser er mobning stadig en del af rigtig mange børn og unges hverdag. Ny forskning på området har bragt en masse spændende og brugbar viden med sig, men der er desværre langt mellem den teoretiske viden og hverdagens praksis. Der eksisterer en masse viden om mobning. Men hvad er egentlig myter, og hvad er virkelighed?

 

Dato:
21-12-2011
Intro:
Skoleportalen.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul og et spændende nytår.
Dato:
15-12-2011
Overskrift:
Intro:
Julen er nu lige om hjørnet, og børn og barnlige sjæle glæder sig efterhånden. Få inspiration og konkrete ideer til aktiviteter - mens vi venter.
Intro:

University College Nordjylland og Dafolo har i samarbejde med Børnehaveklasselederforeningen og Danmarks Lærerforening, sammensat en pædagogisk diplomuddannelse (PD), som tager afsæt i Fælles mål for børnehaveklassen – faghæfte 23.

Dato:
07-12-2011
Intro:
Spørgsmålet er blevet diskuteret i mange år i folkeskolekredse, i idrættens verden, i forskningen og blandt politikere: Er der en sammenhæng mellem fysisk aktivitet og læring? Nu viser forskningen, at svaret er et klart ”ja”.
Forrige Forrige 10 11 12 13 14 15 16 Næste
rss-sfo.gif