dafolo-top.png
Her er du:
SFO > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder på SFO-området

 

Intro:
I en presset hverdag iværksættes mange handlinger, uden at der konsekvent aftales ansvar, succeskriterier og opfølgning på dem. Her får du to konkrete redskaber, der kan hjælpe med at skabe overblik over teamets opgaver og ikke mindst prioritere dem. Find dem her på skoleportalen.dk.
Intro:
”Alle lærere er i team. Mange er i mange team. Men hvordan arbejder teamene? Er de professionelle læringsfællesskaber?” Læs en artikel med ph.d. Thomas R. S. Albrechtsen, der har skrevet en bog om emnet, og læs bogens indholdsfortegnelse og indledning.
Intro:

En ny undersøgelse har set nærmere på, hvordan pædagoger i skolen har oplevet folkeskolereformens første måneder. Resultaterne peger på, at der både er positive og negative sider ved de nye forhold. Læs mere om undersøgelsen her på skoleportalen.dk.

 

Intro:
Dr. David Mitchell, der er forfatter til bogen "Hvad der virker i inkluderende undervisning - evidensbaserede undervisningsstrategier", var i efteråret i Danmark i forbindelse med en konference om inklusion. Her kan du se to videoklip fra konferencen med vigtige pointer om inkluderende undervisning.
Dato:
14-11-2014
Intro:

Uden fejl er feedback nyttesløst. Til gengæld er feedback helt nødvendig for at kunne lære af sine fejl og for at sikre, at læringen går den rette vej - uanset, hvad der skal læres og hvordan. Ifølge John Hatties metaanalyse af, hvad der virker bedst i undervisning, er feedback blandt topscorerne. Her på skoleportalen finder du en artikel, der beskriver John Hatties feedbackmodel, samt et konkret redskab, du kan bruge, når der skal gives feedback mellem lærer og elev, indbyrdes mellem eleverne og når eleverne skal vurdere sig selv.

Dato:
22-10-2014
Intro:

Et centralt element i den nye folkeskolereform er, at eleverne skal bevæge sig minimum 45 minutter om dagen. Med andre ord skal bevægelse og fysisk aktivitet tænkes ind som en del af undervisningen på nye måder. Skoleportalen.dk har samlet nogle konkrete aktiviteter, du kan bruge til at få bevægelse ind i undervisningen. Find dem her!

Intro:
Starten er gået til en historisk forandring af folkeskolen. Alle børn skal lære mere. Men vil det lykkes? Se DR-dokumentaren "Folkeskolen - Forfra", der blandt andet indeholder interview med John Hattie. Programmet er fra den 7. oktober 2014 og kan ses indtil den 13. november 2014.
Intro:
James Nottingham kommer til Danmark igen den 12. november i forbindelse med konferencen "Visible Learning - Into Action!". Deltag i konferencen og få konkret inspiration til din praksis.
Intro:
Den newlandske uddannelsesforsker David Mitchell var i sidste uge på besøg i Danmark. I sin bog "Hvad der virker i inkluderende undervisning", som netop er oversat og udgivet på dansk, har han systematiseret over 2.000 forskningsartikler og sammenfattet 27 evidensbaserede undervisningsstrategier, der virker inkluderende. Fik du ikke mødt ham på konferencerne i Roskilde og Horsens, så tag et kig på videoer og links her.
Intro:
Folkeskolereformen er vedtaget, og alle er nu i gang med at implementere den. Mange af de mål, som Tænketank Danmark – den fælles skole har arbejdet for, er nu mulige i folkeskolen. Men hvordan kan Tænketanken være med til at udvikle folkeskolen i et velfærdssamfund, som er under forandring?
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste
rss-sfo.gif