dafolo-top.png
Her er du:
SFO > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder på SFO-området

 

Intro:
I en tid hvor inklusion skal gå fra at være politik til at blive pædagogisk praksis, må vi flytte fokus fra ideologi om inklusion til viden om inklusion. Dette nummer af Fleksibel læring introducerer 27 evidensbaserede undervisningsstrategier til inkluderende undervisning, viden om det tværprofessionelle samarbejde i inkluderende praksis samt konkrete værktøjer til og erfaringer om etablering af en inkluderende praksis i folkeskolen.
Dato:
12-09-2014
Intro:
Den 9. og 10. september dannede DGI-huset i Århus rammen for i alt 122 deltagere, der var samlet til Dafolo og Challenging Learnings første åbne tredageskursus i pædagogisk udvikling med udgangspunkt i Visible Learning (Synlig Læring). Kurset var succesfuldt med tre veloplagte oplægsholdere, Damian Groark, Ulla Sjørup og Anne Marie Vinther, der tilsammen stod for den teoretiske indførsel og den praktiske præsentation af Synlig Læring.
Intro:

Samarbejdet mellem pædagoger og lærere står højt på dagsordenen i øjeblikket. Og med god grund. Her på skoleportalen.dk kan du nu se en video, som beskriver fem konkrete måder at styrke samarbejdet mellem lærere og pædagoger.

 

Dato:
03-09-2014
Intro:
Når du skal arbejde med børns sprogtilegnelse, har du brug for en motiverende metode, der gør ord interessante at udforske og dermed vækker børns ordbegær. Lisbeth Glerup og Anders Bruhn Kristensen har netop udgivet Ordet rundt med Bjarne og Frida. Ordforråd og sprogtilegnelse for de 5-8-årige, der er et er et nytænkende og sprogstimulerende materiale baseret på forskning.
Intro:

Undervisningsministeriet har netop udgivet en rapport om ro og klasseledelse i skolen samt en række anbefalinger til at arbejde med klasseledelse. Og her er god inspiration at hente, hvad enten du er lærer, pædagog eller en del af skoleledelsen.

 

Dato:
08-08-2014
Intro:

Den nye skolereform lægger op til et tættere samarbejde mellem pædagoger og lærere, og mange pædagoger vil opleve at få nye opgaver i undervisningen - blandt andet i den understøttende undervisning. Nu kan du på skoleportalen.dk læse en artikel om, hvordan professionerne kan finde et fælles ståsted - med udgangspunkt i hver deres kompetencer - omkring børnenes læring og det gode skoleliv.

 

Dato:
30-07-2014
Intro:

En række forskere har bidraget til festskriftet Inklusionens historie og aktualitet, der er skrevet i anledning af Ole Hansens 70 års fødselsdag. Ole Hansen er i dag ansat hos LSP, Aalborg Universitet, og har i sin lange karriere arbejdet for, at skolen for alle kan skabes i virkeligheden, og at forskningsbaseret viden er en forudsætning for dette. Læs en af artiklerne her.

 

Intro:
Snart begynder det nye skoleår, og det er en god anledning til at kigge tilbage på, hvilke temaer og tendenser skoleåret 2013-2014 har budt på. Læs eller genlæs de 12 artikler fra året, der gik, i tidsskriftet Fleksibel Læring. De fire numre har temaerne Klasseteamet, Læringsudbytte og kompetencer, It-didaktik og Pædagogprofessionen i en brydningstid.
Dato:
18-07-2014
Intro:
Appen "Punktum, komma, streg - grundlæggende grammatikopgaver" kan anvendes i danskundervisningen som supplement til det daglige arbejde eller hentes af elever, der gerne vil træne dansk grammatik hjemme. Målet med "Punktum, komma, streg" er at lære at sætte tegn i en tekst efter reglerne om grammatisk komma, og målgruppen er elever på mellemtrinnet. Opgaverne er bygget op omkring historien "Mia mister mobilen".
Intro:

Ønsker du at stå stærkere og få kvalificeret din faglige forståelse, når du sammen med dine kolleger møder socialt udsatte børn i dit professionelle virke? Hvis ja kan vi anbefale bogen Udsat, der henvender sig til og kan være relevant for alle typer fagpersoner, der har daginstitution eller skole som sin arbejdsplads. Vi er også stødt på et undervisningsmateriale, der hedder Udsatteundervisning.dk, der kan være relevant for dig, der ønsker at arbejde med de udfordringer, som kan opstå omkring børn med udsatte positioner.

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste
rss-sfo.gif