dafolo-top.png
Her er du:
SFO > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder på SFO-området

 

Dato:
18-09-2012
Intro:
Den seneste rapport fra EVA om brugen af de pædagogiske læreplaner viser, at temaet "sprog og udtryksformer" står helt centralt i det pædagogiske arbejde. Rapporten viser dog også, at det ofte kan være svært ved at sætte arbejdet i system og få evalueret, så indsatsen kan justeres og gøres bedre næste gang. Her på skoleportalen kan du både finde materiale, der giver konkrete ideer til lege og aktiviteter, der hjælper sproget på vej, og du kan finde værktøjer til at evaluere, hvordan det enkelte barn udvikler sig i forhold til sprog og udtryksformer.
 
Dato:
14-09-2012
Intro:
En større forskningsrapport har fastslået det, som alle aktører i den pædagogiske verden håber på: Inklusionstiltag virker! Indtil videre er det kun offentliggjort, at det virker. Hvad det nærmere er, der ifølge forskningen virker, må vi vente lidt på endnu. Indtil da kan du her på skoleportalen få inspiration til, hvordan man kan arbejde inkluderende med hele børnegruppen med udgangspunkt i læreplanstemaer, og du kan hente en systematisk planlægningsmodel, der inddrager et inkluderende perspektiv.
Dato:
10-09-2012
Intro:
Alle veje fører som bekendt til Rom. Og selv om ikke alle veje fører til inklusion, så er der dog mange veje og måder at nærme sig inklusion på. I denne artikel præsenterer tre pædagoger fra Nordbakkeskolens SFO i Ringsted deres bud på en inkluderende praksis.
 
Dato:
30-08-2012
Intro:
Så er det nye skoleår skudt i gang! Og for rigtig mange børn er det nyt og spændende, fordi det er deres første skoleår. Det er dog ikke alle børn, der skal begynde i børnehaveklassen i år, der begynder deres skoleår i august. Nogle skoler arbejder nemlig med såkaldt "rullende skolestart".
 
Intro:

Som et særligt tilbud til skoleportalens abonnenter giver Dafolo nu 25 % rabat på SFO-konferencerne "Læring i inkluderende fællesskaber i SFO'en".
 

Dato:
21-08-2012
Intro:

Inklusion står højt på dagsordenen og vil også gøre i det i det kommende skoleår. Denne artikel beskriver et udviklingsprojekt, som netop har fokus på inklusion og sociale fællesskaber med et særligt fokus på børn med dansk som andetsprog, der bliver placeret på en anden skole end distriktsskolen.

Dato:
07-08-2012
Intro:
I disse dage afholdes afholdes det traditionsrige Sorø-møde, hvor 100 politikere, eksperter og praktikere på uddannelsesområdet mødes og diskuterer centrale emner på området. I år skal de arbejde helt konkret med at udarbejde et manifest for Ny Nordisk Skole.
Dato:
13-07-2012
Overskrift:
Intro:
Holdet bag skoleportalen.dk ønsker alle en rigtig god sommer!
Dato:
05-07-2012
Intro:
BFO Rosenlund i Ballerup Kommune har en vision for fremtidens SFO. Den involverer nøgleord som fællesskab, engagement, trivsel, livskvalitet og ikke mindst masser af kropslig aktivitet!
Intro:
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har netop modtaget en rapport og heri 39 anbefalinger til, hvordan man hurtigt opdager og stopper overgreb mod børn.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste
rss-sfo.gif